Kristė – dviejų žavių monstriukių mama, mėgstanti gaminti ir ieškanti naujų iššūkių virtuvėje. Svarbi aplinkybė – vegetarinėje virtuvėje.

Kiekvieną kartą, kai Kristė parodydavo savo patiekalų nuotraukas, man nutįsdavo seilė. Kartais užtekdavo perskaityti pavadinimą. Nuolat mano galvoje kirba priekaištas – daugiau gaminti iš daržovių. Kaip įkvėpimas man (tikiuosi, ir Jums) – Kristės savaitės meniu planas. Ar gali būti geresnis laikas gaminti daugiau daržovinių patiekalų, nei vasara? 😉

Taigi, nuo šiol ketvirtadienis – Kristės ateinančios savaitės meniu diena. Kodėl ketvirtadienis? Kad turėtumėte pakankamai laiko pasikoreguoti pagal save ir susiplanuoti, kokių produktų savaitgalį parsivežti iš turgaus ar iš kaimo. Klausimams ir diskusijoms – komentarų skiltis.

Sudarydama meniu, Kristė vadovaujasi keliomis taisyklėmis:

  1. Valgiaraštį balansuoti taip, kad patiekalai turėtų kuo daugiau lengvai organizmo pasisavinamų medžiagų;
  2. Bent kartą per savaitę gamina vyras;
  3. Bent kartą per savaitę (dažniausiai) vakarienė gaminama su vaikais;
  4. Vieną ar kelis kartus per savaitę įtraukiami veganiški patiekalai;
  5. Į parduotuvę – tik su sąrašu;
  6. Kuo daugiau vartoti sezoninių daržovių;
  7. Jokio pykčio virtuvėje! 🙂

 

MENU

Pirmadienis

  • Pusryčiai – Duonelės su avokadu ir pomidorais. Vaisiai.
  • Pietūs – Saldžių bulvių ir lęšių karis. Apvirti šparagai.
  • Vakarienė – Daržovių sriuba (bulvės, morkos, brokoliai, kukurūzai).

Antradienis

  • Pusryčiai – Naminė granola su graikišku jogurtu.
  • Pietūs – Kuskusas su grybais (rudais pievagrybiais) ir špinatais. Grill morkos, Quorn kepsneliai.
  • Vakarienė – Mieliniai pyragaičiai su kopūstais (VMG 7 ingredientai vaikams, psl. 96) su sultiniu.

Trečiadienis

  • Pusryčiai – Smoothie (bananas, špinatai, ananasas, mango, vanduo, čia sėklos).
  • Pietūs – Bulviniai blynai tarkuoti per stambią tarką (VMG 7 ingredientai, psl. 170)
  • Vakarienė – Šiltos avinžirnių salotos.

Ketvirtadienis

  • Pusryčiai – Brinkintos avižos (overnight oats).
  • Pietūs – Naminiai kinietiški koldūnai su įdaru.
  • Vakarienė – Burokėlių sriuba su pomidorais (Beatos mamų knyga, 233 psl.)

Penktadienis

Šeštadienis

  • Pusryčiai – Bananų ir avižų blynai.
  • Pietūs – Varškėtukai su špinatais (VMG 7 ingredientai, 70 psl.)
  • Vakarienė – Take away – kinietiškas maistas.

Sekmadienis

  • Pusryčiai – Tofu kiaušininenė su skrebučiais.
  • Pietūs – Planuojami svečiuose.
  • Vakarienė – Makaronų salotos, su šparagais, špinatais ir orkaitėje keptais pomidorais.

 

12 KOMENTARAI

KOMENTUOTI

Please enter your comment!
Please enter your name here