Ko jau ko, o rabarbarų pas mus niekada netrūko. Jie buvo toks perteklinis sodo augalas ir mama vis sukdavo galvą, ką iš jų pagaminti. Praėjusią savaitę šią užduotį patikėjo man. Aš googlinau, pinterestinau, bet labiausiai mano akį patraukė lietuviškame SM forume patalpintas receptas. Labiausiai dėl didelio sunaudojamo rabarbarų kiekio. Bet… skonis buvo toks netikėtai geras, kad šiam pyragui aš jų net nusipirkčiau.

Kepiau pyragą du kartus. Pirmąjį nepavyko išplakti baltymų ir dar juos užpyliau per anksti. Nepaisant to, skonis buvo superinis. Tikrai nesitikėjau. Labai greitai pyrago neliko. Antrajam dubliui nuroviau likusius rabarbarus, labiau pasiruošiau baltymų plakimui ir pasirinkau kitokį rabarbarų paruošimo būdą. Viską apibendrinusi rašau receptą.

Tešlai:SAMSUNG CAMERA PICTURES

100g. sviesto;
100g. cukraus;

2 kiaušinių;
6 v.š. pieno;
2 a.š. kepimo miltelių;
50g. krakmolo;
50g. vanilinio cukraus;
200g. miltų.

Rabarbarų sluoksniui:

~1kg. rabarbarų;
2 v.š. cukraus;

Baltymų sluoksniui:

3 kiaušinių baltymų;
180g. cukraus pudros;

Rabarbarus nulupame, supjaustome gabalėliais ir supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apibarstome cukrumi, pamaišome ir šauname į įkaitintą (~180 laipsnių) orkaitę 10 min.

Ruošiame tešlą. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įplakame kiaušinius, pieną. Įmaišome likusius sausuosius produktus. Tešla gaunasi tiršta.

Tešlą sukrečiame į kepimo indą, paskirstome. Ant jos supilame suminkštėjusius rabarbarus. Šauname į orkaitę ir kepame apie pusvalandį. Tada ant rabarbarų sluoksnio sukrečiame su cukraus pudra išplaktus baltymus. Šiek tiek sumažiname temperatūrą ir šauname į orkaitę dar 20 minučių.

Niam niam! 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES

KOMENTUOTI

Please enter your comment!
Please enter your name here