Kristė – dviejų žavių monstriukių mama, mėgstanti gaminti ir ieškanti naujų iššūkių virtuvėje. Svarbi aplinkybė – vegetarinėje virtuvėje.
Kiekvieną kartą, kai Kristė parodydavo savo patiekalų nuotraukas, man nutįsdavo seilė. Kartais užtekdavo perskaityti pavadinimą. Nuolat mano galvoje kirba priekaištas – daugiau gaminti iš daržovių. Kaip įkvėpimas man (tikiuosi, ir Jums) – Kristės savaitės meniu planas. Ar gali būti geresnis laikas gaminti daugiau daržovinių patiekalų, nei vasara? 😉
Taigi, nuo šiol ketvirtadienis – Kristės ateinančios savaitės meniu diena. Kodėl ketvirtadienis? Kad turėtumėte pakankamai laiko pasikoreguoti pagal save ir susiplanuoti, kokių produktų savaitgalį parsivežti iš turgaus ar iš kaimo. Klausimams ir diskusijoms – komentarų skiltis.
Sudarydama meniu, Kristė vadovaujasi keliomis taisyklėmis:
- Valgiaraštį balansuoti taip, kad patiekalai turėtų kuo daugiau lengvai organizmo pasisavinamų medžiagų;
- Bent kartą per savaitę gamina vyras;
- Bent kartą per savaitę (dažniausiai) vakarienė gaminama su vaikais;
- Vieną ar kelis kartus per savaitę įtraukiami veganiški patiekalai;
- Į parduotuvę – tik su sąrašu;
- Kuo daugiau vartoti sezoninių daržovių;
- Jokio pykčio virtuvėje! 🙂
MENU
Pirmadienis
- Pusryčiai – Duonelės su avokadu ir pomidorais. Vaisiai.
- Pietūs – Saldžių bulvių ir lęšių karis. Apvirti šparagai.
- Vakarienė – Daržovių sriuba (bulvės, morkos, brokoliai, kukurūzai).
Antradienis
- Pusryčiai – Naminė granola su graikišku jogurtu.
- Pietūs – Kuskusas su grybais (rudais pievagrybiais) ir špinatais. Grill morkos, Quorn kepsneliai.
- Vakarienė – Mieliniai pyragaičiai su kopūstais (VMG 7 ingredientai vaikams, psl. 96) su sultiniu.
Trečiadienis
- Pusryčiai – Smoothie (bananas, špinatai, ananasas, mango, vanduo, čia sėklos).
- Pietūs – Bulviniai blynai tarkuoti per stambią tarką (VMG 7 ingredientai, psl. 170)
- Vakarienė – Šiltos avinžirnių salotos.
Ketvirtadienis
- Pusryčiai – Brinkintos avižos (overnight oats).
- Pietūs – Naminiai kinietiški koldūnai su įdaru.
- Vakarienė – Burokėlių sriuba su pomidorais (Beatos mamų knyga, 233 psl.)
Penktadienis
- Pusryčiai – Ryžių košė su obuoliais (Beatos mamų knyga, psl. 218)
- Pietūs – Vegetariškas šepardo pyragas.
- Vakarienė – Naminė pica.
Šeštadienis
- Pusryčiai – Bananų ir avižų blynai.
- Pietūs – Varškėtukai su špinatais (VMG 7 ingredientai, 70 psl.)
- Vakarienė – Take away – kinietiškas maistas.
Sekmadienis
- Pusryčiai – Tofu kiaušininenė su skrebučiais.
- Pietūs – Planuojami svečiuose.
- Vakarienė – Makaronų salotos, su šparagais, špinatais ir orkaitėje keptais pomidorais.
[…] tai, kas, kur ir kodėl kviečiu skaityti čia. 😉 Antrosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Trečiosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Ketvirtosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Ketvirtosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Šeštosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Septintosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Aštuntosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Devintosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Dešimtosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Vienuoliktosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. 😉 Dvyliktosios vasaros savaitės […]
[…] tai, kas, kur ir kodėl, kviečiu skaityti čia. Kristę jau galite rasti feisbuke, VegKite puslapyje. 😉 Tryliktosios vasaros savaitės […]