Taip norėjau „Juodojo miško“ (čia toks tortas su šokoladu, vyšniomis ir grietinėle)… Na, taip norėjau… 🙁

Bet taip tingėjau. 😀 Todėl sukausi iš padėties, kaip mokėjau – improvizavau. Rezultatas pateisino mano lūkesčius. Iš tikrųjų, tai buvo toks skanus, kad, be abejonės, bus kartojamas ir su šaldytomis vyšniomis, ir sulaukus jau kitų metų derliaus.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tiesa, šis pyragas yra labai labai nuodėmingai kaloringas. Ne, atsisakyti šio pyrago nereikia, bet nuodėmę galima išpirkti dalinantis. Su daug daug valgytojų. 😀

Pyragas lengvai pagaminamas. Ilgiausiai užtrunka vyšnių kauliukų išėmimas. Bet kokiu atveju, „Juodasis miškas“ pareikalautų žymiai daugiau pastangų ir laiko.

Visa laimė, kad prieš gamindama atmintinai išmokstu receptą, nes dabar niekur jo neberandu. Randu panašius, bet ne tame puslapyje – atsimenu TO puslapio dizainą. 😀 Kiek pamenu, tai buvo improvizacija pagal Beatos (virtuvės) receptą. Tada čia tos improvizacijos improvizacija. 😀 Na, tai iš atminties:

Reikės:

200 g. sviesto;

300 g. šokolado (būtinai 200 g. – juodojo, likusią dalį galima rinktis ir su riešutais, ir pienišką);

2 didelių kiaušinių;

140 g. cukraus;

200 g. miltų;

3 v. š. kakavos miltelių (nubraukti);

žiupsnelio druskos;

vyšnių.

Garų vonelėje ištirpiname sviestą su šokoladu. Kiaušinius suplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su druska bei kakava ir persijojame. Į atvėsusį tirpintą šokoladą įmaišome kiaušinių plakinį. Po truputį suberiame visus miltus.

Vyšnių reikėtų tiek, kad būtų galima vienu sluoksniu padengti visą naudojamos kepimo skardos plotą.

Į skardą klojame kepimo popierių ir išpilame pusę tešlos masės. Paskleidžiame vyšnias. Uždengiame jas likusia mase.

Pašaunam į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie pusvalandį. Būtinai stebėkite, kad neperkeptų!!!

Valgyti atvėsusį.

Mes nesulaukėm, kol atvės – užsidėjom su cukrumi plaktos grietinėlės ir buvo visai „Juodas miškas“. 😀

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Skanaus! 😉

KOMENTUOTI

Please enter your comment!
Please enter your name here