Prapjoviau vieną didelį moliūgą. Išviriau sriubą, dalį užšaldžiau, gabalėlį pasidėjau greitam suvartojimui ir sukau galvą, ką čia dar pagaminus. Gal blynelius? Hm… Bet reikia kuo greičiau suvartoti ir varškę, kurią man AUTOBUSU atvežė mama. O tada pagalvojau, kad kas nors jau tikrai sugalvojo patiekalą, kur šie ingredientai draugauja.

Pirmas bandymas gūglinti ir receptas prieš akis – apkepas. Nerašysiu iš kur, nes, manau, šį kartą taip pasielgti būtų neteisinga. 🙂 Aprašyme parašyta, kad originalų receptą autorė rado viename lietuviškame blog’e ir jį „pasisavino“. Ta prasme, taip pasisavino, kad net neužrašė, koks blogas tai buvo.

Bėda ta, kad dalies kitų ingredientų, reikalingų tam apkepui, aš neturėjau. Mažasis A. su tėčiu jau beldėsi prie durų (tik ką grįžę iš lauko) ir į parduotuvę eiti niekas nenorėjo. Apsidairiau spintelėse ir taip paimprovizavau, kad neabejotinai kepsiu šį apkepą dar kokį milijoną kartų ir visiems rekomenduosiu. Gal net originalų receptą išbandysiu kada, nors manoji variacija mūsų šeimynai LABAI.

Reikės:

500g varškės;

~800g moliūgo;

aliejaus (moliūgo kepimui);

4 kiaušinių;

7 v.š. maltų džiūvėsių (aka džiūvėsėliai 😀 );

6 v.š. cukraus;

1 a.š. cinamono;

50 g. džiovintų spanguolių;

druskos.

  1. Spanguoles užpilame karštu vandeniu.
  2. Pašauname kepti moliūgą: nuplauname, nulupame (galima nulupti ir jau iškepusį), supjaustome dideliais gabalais, pašlakstome aliejaus, suverčiame į skardą ir dedame kepti orkaitėn. Kepti, kol suminkštės. Maniškiai kepė valandą (180oC laipsnių).
  3. Kol moliūgas kepa, pasiruošiam varškės masę: varškę ištriname su dviem kiaušiniais, 3 v.š. cukraus, 3 v.š. džiūvėsėlių ir žiupsneliu druskos. Įmaišome mirkytas spanguoles.
  4. Iškepusį ir pravėsusį moliūgą sutriname. Įplakame du kiaušinius, 3 v.š. cukraus, 4 v.š. džiūvėsėlių, žiupsnelį druskos ir cinamoną.
  5. Sluoksniuojame į kepimo skardą: moliūgo masė, varškės, moliūgo, varškės, moliūgo.
  6. Šaunam į iki 180oC įkaitintą orkaitę ir kepam apie valandą. Maniškė skarda labai plati, todėl plonas apkepas iškepė per maždaug 40 min.. 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

!!! Džiovintų spanguolių galima dėti ir daugiau, bet tuomet reikėtų mažinti cukraus kiekį.

!!! Vietoje džiūvėsėlių drąsiai galima naudoti manų kruopas (aš nebandžiau, bet lauksiu atsiliepimų).

!!! Patiekti su natūraliu jogurtu. Man skaniausia su graikišku. 😉

Skanaus!

*** Pusė dvylikos. Stebiu, kaip apkepų mėgėjas Mr. M. vis kursuoja maršrutu sofa-virtuvė ir pradedu bijoti, kad neliks pusryčiams. 😀

KOMENTUOTI

Please enter your comment!
Please enter your name here