Mano naujasis užkandis favoritas – bruschetta su karamelizuotais svogūnais ir feta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES Geriausias dalykas tas, kad svogūnams paruošti puikiai panaudojamas savaitgalinis raudonojo vyno likutis, o pagamintus juos galima laikyti šaldytuve kelias dienas (daugiau niekada neištempė). Jeigu po smagaus vakaro nėra ūpo gaminti – jau rašiau, kad vyno likutį galite užšaldyti ledukų formelėse. Tuomet, artėjant kitam vakarėliui, svogūnus paruošti bus galima naudojant ledukus. 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Receptas apytikslis ir priklauso nuo Jūsų skonio bei šaldytuvo turinio. Man paprastai prireikia:

  • Ciabattos ar prancūziško batono;
  • Poros vidutinio dydžio raudonųjų svogūnų;
  • ~150 ml. (arba tiesiog likučio) raudonojo vyno;
  • Šaukšto medaus;
  • Poros šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Mėgstamų žolelių: baziliko, raudonėlio…
  • Fetos sūrio.

Ciabattą (ar kitą batoną) supjaustome ~1,5 cm. storio riekelėmis. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Ilgai kepti nereikia – skaniausia, kai išorė tampa vos traški, o vidus dar minkštas. 😉

Keptuvėje pakaitiname alyvuogių aliejų. Suberiame pusžiedžiais supjustytus svogūnus. Beriame žoleles. Kai svogūnai tampa skaidrūs ir praranda formą – dedame medų ir pilame vyną. Užberiame druskos. Paragaujame. Jeigu vyno likutis buvo nedidelis, galima įspausti citrinos sulčių. Karts nuo karto pamaišome ir laukiame, kol svogūnai suminkštės, o padažas taps klampus.

Ant paskrudintų batono riekučių dedame svogūnų, užtrupiname fetos. Galima apibarstyti ir smulkintais graikiniais riešutais ar užkloti rukola.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Niam niam. 😉

P.s. Pirmojoje nuotraukoje taip pat matomos bruschettos su:

  1. pesto padažu, teriyaki padaže kepta vištiena, vyšniniu pomidoriuku ir smulkintu „Džiugu“;
  2. saulėje džiovintais pomidorais ir feta;
  3. karamelizuotais svogūnais ir teriyaki padaže kepta vištiena.

1 komentaras

KOMENTUOTI

Please enter your comment!
Please enter your name here