SAMSUNG CAMERA PICTURES
Seniai seniai pasidalinau šia nuotrauka FB sinngle’s paskyroje ir sulaukiau prašymo pasidalinti ir receptu. Tuomet užsirašiau viską, ką maždaug dėjau ir kelis kartus pabandžiau vadovautis tais užrašais. Na, man visada gaunasi. Neišsigąskite, kad nėra tikslaus miltų kiekio. Jis labai priklauso nuo kiaušinių, šaukštų ir kitų matavimo talpų dydžio. Aš dedu kelis šaukštus ir kai tik tešla nebekrenta nuo šaukšto, pridedu dar vieną.

Tai yra absoliutus Mažojo A. patiekalas-favoritas. Mr. M. taip pat neramiai sukiojasi aplink, kol tik lėkštėje jų yra. Neminėsiu, kiek aš prisiragauju kepdama.

Reikia:

2 pakelių varškės (~360 g.);

3 kiaušinių;

3 šaukštų neutralaus skonio augalinio aliejaus;

2 kupinų šaukštelių kokosų aliejaus;

nubraukto šaukštelio sodos arba kupino šaukštelio kepimo miltelių;

2 kupinų šaukštų graikiško jogurto be priedų;

2 nubrauktų šaukštų rudojo cukraus;

žiupnelio druskos;

spelta miltų.

Į dubenį dedame varškę, įmušame kiaušinius, pilame aliejų, beriame cukrų, druską, kepimo miltelius (arba į jogurtą nugesintą sodą), dedame jogurtą. Viską permaišome šakute/šaukštu/virtuviniu kombainu ir dedame kelis šaukštus miltų. Kai tik tešla nebekrenta nuo šaukšto, dedame dar vieną šaukštą miltų. Krečiame po šaukštą masės į keptuvę ir laukiame rezultato.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeigu nėra kokosų aliejaus – galima įpilti papildomą šaukštą paprasto aliejaus. Vietoje graikiško jogurto – naudoti bet kokį natūralų jogurtą. Net ir miltai gali būti ne spelta, o cukrus – baltas. Ir vis tiek bus skanu. Bandžiau. 😀

Skanaus! 😉

KOMENTUOTI

Please enter your comment!
Please enter your name here